110-12 skivor rökt lax. 11 kg spättafiléer 10-12 skivor rökt lax 4 dl vispgrädde 1 liten burk crabfich ½ dl hummerfond 1 liten knippa hackad dill Salt VitpepparLägg upp spättafiléerna på hushållspapper, lägg en skiva lax på och rulla ihop
med smak av rödspätta, rökt lax, kräftor och pepparrot. Festlig rödspätta med vitvinssås. Smaka av med salt och peppar Festlig rödspätta med vitvinssås
Fisken var lokalt fiskad och det var oftast lax, strömming eller sik som vi åt. Panerad rödspätta. Vänd varje rödspättafilé i ägget och sedan i mandel- och sesamblandningen, alternativt pensla filéerna med ägg och strö över av blandningen
Det går också utmärkt att använda sig av annan fisk om man vill, exempelvis torsk eller rödspätta. Låt allt puttra ihop på svag värme ca 5-10 minuter Skär laxen i kuber och låt dessa puttra med i såsen tills de är klara. 4 laxfiléer
Vi gillar verkligen fisk här hemma, men är dåliga på att laga annat än lax, torsk och röding. För ett litet tag sedan tog jag i alla fall ett litet steg utanför den där vanliga fiskzonen och köpte rödspätta
Men denna torsdagen blev det rödspätta för att få lite variation. Igår blev det fisk till middag, vi är ju lite fisktråkiga och äter oftast lax eller torsk