Själv tycker jag att det är minst lika gott med blomkålspuré som med potatismos, men den åsikten delar inte Amanda, så därför gjorde jag halva formen med vardera
Rör ihop ströbröd tillsammans med salt och citronpeppar och vänd sedan filéerna i det. Panerad rödspätta (ca 4 potioner). Stek på medelvärme i ca 3 minuter på varje sida. 2 dl cremefraiche. Panerad rödspätta (ca 4 potioner). 2 dl cremefraiche
Jag åt två bitar fisk, men bara den ena lyckades komma med på bild. Torka av fisken med ett hushållspapper och doppa den först i ägget och sedan i mjölblandningen
4 600 g rödspätta 900 g fast potatis buketterna av 1 broccoli 100 g sugarsnaps 2 ägg 1 1/2 dl ströbröd 1 1/2 msk curry 1 tsk salt 2 krm peppar 2 msk smör eller margarin citronklyftor till servering Räk- och dillröra 1 burk räkor i lake 1 dl crème fraiche 1/2 dl majonnäs 2 msk hackad dill salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Tillsätt crème fraiche och koka några minuter. Koka upp vinet tillsammans med fiskbuljongtärningarna. Smaka av såsen med salt och citronpeppar och tillsätt gräslöken
Tillaga fiskrätten i en djup stekpanna med lock. Vispa ner cremefraiche och grädde. Rödspätta i dillsås - En fiskrätt där man i smyg slickar i sig sista såsen från tallriken
När jag åt resterna till lunch dagen efter gjorde jag en romsås till (cremefraiche, stenbitsrom och vitpeppar) eftersom smöret ju hade gottat in sig i fisken