Rödspätta panko recept

Rödspätta med citronsås

Rödspätta med citronsås

mjöl, ägg och ströbröd eller panko till dubbelpanering. Dubbelpanera genom att vända i mjöl, därefter ägg och till sist ströbröd eller panko
Panerad rödspätta med sötpotatis

Panerad rödspätta med sötpotatis

Häll upp mjöl och panko på var sin tallrik. Doppa sedan i äggen igen och till sist i panko. Panko är japanskt ströbröd, men det går också bra att använda vanligt ströbröd till paneringen
Club sandwich med rödspätta

Club sandwich med rödspätta

Doppa fisken i ägg – se till att det täcker ordentligt – och sedan i panko. Pankopanera lite tofu istället för fisken, eller ersätt den med skivad stekt halloumi
Sweet chili-panerad rödspätta

Sweet chili-panerad rödspätta

panko (eller vanligt ströbröd). Rödspättan eller rödspottan som den egentligen heter håller långsamt på att återhämta sig och man ska vara försiktig med inköp av nämnda fisk
Krispig spätta med curryremoulad

Krispig spätta med curryremoulad

Panera fisken i mjöl, ägg och sist panko. 600 g rödspätta. 3 dl panko. Curryremoulad. Blanda curry och äppeljuice
Smörrebröd "Stjerneskud"

Smörrebröd "Stjerneskud"

Varva sedan friterad rödspätta, fänkål, örter och mer remoulad. Häll upp pankon i en annan skål. Doppa fisken i frityrsmeten och sedan i pankomjölet
Pankopanerad spätta med remouladsås

Pankopanerad spätta med remouladsås

rödspätta. panko. -Mama Skogly ♥ rödspätta. Vänd i panko. panko. Jaha. Det här blev jättegott. Och enkelt var det. Pankopanerad spätta med remouladsås

Fisk direkt från en vägkrog på sjuttiotalet.

På vägen till Dalarna skulle det alltid stannas på någon vägkrog och ätas och ofta åts det en sorts panerad skosula med brunsås som "restaurangen" hade mage att kalla rödspätta med vitvinssås
Pankopanerad rödspätta med remouladsås

Pankopanerad rödspätta med remouladsås

Häll upp panko på en tallrik. Doppa fisken i smeten, sedan i panko.   600 g Rödspätta, filé. Ingredienser 600 g Rödspätta, filé 12 st Potatis Isbergssallad 2 dl Olja att steka i Salt Svartpeppar Pressad citron Smet
Panerad rödspätta med hemgjord remouladsås

Panerad rödspätta med hemgjord remouladsås

Börja med att dubbelpanera rödspättan i först mjöl, sen uppvispat ägg och sen panko - ställ åt sida. Krydda mjölet som rödspättan skall paneras i med salt, och vitpeppar