Rödspättafiléer recept

Rödspättarullader i vitvinssås

Rödspättarullader i vitvinssås

Till varmrätt igår gjorde jag rödspättarullader som jag fyllde med spenat och västerbottensost. Dessa tillagade jag sedan i ugnen i en vitvinssås
Fisk i dillsås

Fisk i dillsås

Rulla rödspättafiléerna och lägg fisken i såsen. 8 rödspättafiléer (eller annan fisk) á ca 125 g. Häll mjölk och mjöl i en kastrull och vispa tills vetemjölet har löst sig och det inte är några klumpar av kvar
Spätta i lergryta

Spätta i lergryta

1 kg rödspättafiléer. Lägg lergrytan i blöt i kallt vatten i minst 15 minuter. Rulla ihop fiskfiléerna och lägg på bottnen i lergrytan
Friterad rödspätta med tartarsås.

Friterad rödspätta med tartarsås.

4 rödspättafiléer färska (ca 150-165 gram). 4 rödspättafiléer. Nu är det höst & då tycker jag att man kan börja plocka fram lite ”tyngre” maträtter
Rödspättagratäng

Rödspättagratäng

Fredag idag. Ute är det mulet och trist, men redan i morgon lär visst solen och värmen komma. Hoppas det för då åker mest troligt grillen fram
Lax- och kräftfylld rödspättafilé

Lax- och kräftfylld rödspättafilé

6 1 kg potatis 400 g laxfilè (utan skinn och ben) 1 tsk salt 1 ägg 2 dl vispgrädde 1 burk kräftstjärtar i lake (à 390 g) 1 1/2 krm kajennpeppar 16 rödspättafiléer 2 dl vitt vin eller vatten 1 purjolök 200 g färska sockerärtor 1 msk olivolja peppar Sås 2 dl vatten 2 msk konc fiskfond 2 dl lätt crème fraiche 1 dl hackad dill salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Panerad rödspätta med dillig sås och kokt potatis

Panerad rödspätta med dillig sås och kokt potatis

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Dillig sås 2 dl matyoghurt 2 msk majonnäs 1 tsk dijonsenap 0,5 kruka(or) dill 0 st salt 0 st svartpeppar Fisk 600 gram rödspättafilé(er) 2 st ägg 2 dl ströbröd 0 st salt 0 st svartpeppar 0 st olivolja 0 st smör Sallad 0,5 st isbergssallad 0,5 st rödlök(ar) 2 stjälk(ar) selleri 0 st olja 0 st vinäger Tillbehör 800 gram potatis(ar) 0,5 st citron(er) Köp receptet Näringsvärde Kcal
Panerad rödspätta med dansk remouladsås

Panerad rödspätta med dansk remouladsås

Torka eventuellt av rödspättafiléerna med lite hushållspapper. 500-600 g gram ben- och skinnfri rödspättafiléer, (färska alt. 500-600 g gram ben- och skinnfri rödspättafiléer, (färska alt
Panerad rödspätta med dillig sås och kokt potatis

Panerad rödspätta med dillig sås och kokt potatis

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Dillig sås 2 dl matyoghurt 2 msk majonnäs 1 tsk dijonsenap 0,5 kruka(or) dill 0 st salt 0 st svartpeppar Fisk 600 gram rödspättafilé(er) 2 st ägg 2 dl ströbröd 0 st salt 0 st svartpeppar 0 st olivolja 0 st smör Sallad 0,5 st isbergssallad 0,5 st rödlök(ar) 2 stjälk(ar) selleri 0 st olja 0 st vinäger Tillbehör 800 gram potatis(ar) 0,5 st citron(er) Köp receptet Näringsvärde Kcal
Rödspättarullader i vitvinssås

Rödspättarullader i vitvinssås

8 små rödspättafiléer, eller 4 stora. Vitvinssås3-5 msk smör 1 liten gul lök 3 dl torrt vitt vin 2 fiskbuljongtärningar 1,5 msk vetemjöl 7-8 dl vispgrädde 0,5-1 tsk salt 0,25 krm cayennepeppar 8 små rödspättafiléer, eller 4 stora 500 g oskalade räkor 8 sparrisar 1 citron 50 g färsk spenat 2 msk smör salt ev
Currypanerad spätta och mangosås

Currypanerad spätta och mangosås

600 g rödspättafiléer. 600 g rödspättafiléer. Gillar du curry. Denna stackars hat-älskade krydda som påminner om Flygande Jakob och flåtiga hämtpizzor har fått ett oförtjänt dålig rykte, tycker jag
Rödspätta med citronsås

Rödspätta med citronsås

4 stora rödspättafiléer. 4 stora rödspättafiléer. Frasigt panerad fisk med fräsch citronsås. Servera med färskpotatis och lättkokta grönsaker