½ rödlök. Ugn. 150°. Krydda köttet med salt och peppar och bryn runt om i smör. Blanda finhackade örter med hackad vitlök och lök och vänd köttet i blandningen
Rödvinsås. Syrad rödlök. Bygg på med de sauterade grönsakerna, lammet och den syrade rödlöken. På Hammenhögs Gästgivaregård där jag jobbar nu i sommar har vi en lammrätt som är väldigt poppis bland gästerna
Flankstek med rödvinsås, fläsk och purjolök. Ett bra tips om man inte vill äta så mycket ris är att steka på bitar av paprika i olika färger, lite strimlad ingefära och klyftad rödlök i en till början väldigt het panna
Ytterfilé och wallenbergare av dovhjort med rödvinsås samt spiskumminrostad rostad potatis & morot. Gravad lax & mälargös med syltad gurka & rödlök serveras med plocksallad och senapscreme
Rödvinsås. Lägg rödlöksskivorna i en skål tillsammans med citronsaft, salt, socker och olja. Lägg potatisstickorna och ryggbiffen ovanpå och servera med rödvinsåsen
½ liten finhackad rödlök. ½ liten finhackad rödlök. Bryn quornfilén tillsammans med vitlök och rosmarin, häll över lite rödvinsås och låt småputtra i ca 10 min
Man får ofta en del vin över när man provar vin – en god rödvinsås är ju alltid trevligt men det inte alltid man orkar lägga ned hela massor med tid i den (gör man det så blir den ännu godare)