Rödvinsås och varm kantarell- och ostsallad är enormt goda tillbehör som jag bloggat om tidigare. Här kommer därför ett tips på goda tillbehör som lyfter köttet
Rödvinsås. Har ni köpt hem oxfilétill ikväll när det är nyår men vet inte riktigt vad ni ska ha till. Koka ihop och reducera till hälften lika delar balsamvinäger och rödvin tillsammans med kalvfond och socker
Rör i tomatpuré och fräs vidare någon minut till. Rör ut potatismjölet med lite vatten och vispa ner i såsen Sila bort det hackade och häll tillbaka såsen i kastrullen
Finhacka lök, skinka och svamp till massan. Tillsätt tomatpure, madeira och buljong. Lägg en rejäl klivk av massan på varje degbit, lägg på biffen, vik ihop och trycj till skarvarna väl
rödvinsås, örtsmör eller bearnaisesås. Visst, Alla hjärtans dag kanske är lite klyschigt och självklart utnyttjar affärerna oss till tusen men det är ju faktiskt kärlekens dag, lite mysigt är det ändå
Ta ut plankorna och häll rödvinsås på oxköttet och bearnaisesås på fläskköttet. Sätt in plankorna och gratinera dom tills de har fått fin gyllenbrun färg på minst 250 grader. 6 portioner rödvinsås
Rödvinsås. Till dessa såser serverades Grillad hel Oxfilé och Pommes Duchesse. Vi hade delat upp matlagningen, förrätten, efterrätten och såserna till varmrätten skulle jag (vi) göra
rödvinsås. Samtidigt så saltar o peppra och helstekt du ca 4-500g oxfilétill 65 grader. Tillsätt 2 dl rödvin med 1 dl vatten och 3 msk flyttade konc. ca 4-500g oxfilé