Skysås med Rödvin och Grädde. Härom dagen fick jag en förfrågan om ett bra recept på älgstek. Bläddrade lite i mina bloggar och hittade ett gammalt inlägg
Skvätta över rödvinsvinägern, rödvinet och häll på vatten. Servera lammläggen med grönsakerna du har i botten av grytan, vätskan reducerar du ihop till den godaste skysås och det hela sköljer du sedan ner med det ädlaste droppar du själv tycker passar in
Gör en skysås så länge steken vilar (och koka potatis). Rödvinsmarinad. Rödvinsmarinad. Mitt populäraste blogginlägg någonsin är ett recept på älgstek från 2011
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 600 g Lammytterfiléer 1 st Vitlöksklyfta 1 tsk Rosmarin 1 tsk Timjan 2 krm Nymald svartpeppar salt Skysås steksky från köttet 2 dl vatten (kokande) 1 dl Rödvin salt och peppar 1 msk Konc oxfond (eventuellt) maizena, majsstärkelse
Örtig rödvinssky. Gjorde en skysås till rätten och God dammit, så god den blev. Örtig rödvinssky. Jag är så bortskämd med bra kött och har nästan testat mig igenom hela köttdisken på Gårdsbutik Thuresson
Fortsätt med rödvinssås. Smaka av skysåsen med salt och svart- eller vitpeppar. Servera schnitzlarna med klyftpotatisen, rödvinssåsen, grönsakerna samt citronklyftor
Finhacka grönsakerna till skysåsen. Rödvinssky. Hösten smyger runt husknuten med gråväder och blåst, då är det ganska skönt att stå i köket och laga mat en stund
Skysås. Hur har ni det med påskfirandet. Ätit och druckit gott. Det har jag. Och nu tänker jag dela med mig av ett recept som för oss är lika självklart till påsk som julskinkan till jul
När det är dags för helg tycker jag att det är trevligt att laga något extra gott till middag och här kommer ett jättegott recept på ankbröst med butternutpumpapuré, skysås och sparris som jag gjorde förra helgen