Häll på vin, vatten, fond, farinsockret, balsamvinäger och rosmarin. 1 msk röd balsamvinäger. Hacka och fräs all lök i smör i en kastrull tills den blivit mjuk
Späd så med vatten vin, fond, soja och balsamvinäger. Den absolut godaste rödvinssåsen jag vet. 6 port2 shalottenlök2 msk smör2 msk sockersvartpeppar3 dl vatten2 msk kalvfond5 dl rött vin2 msk soja2 msk balsamvinäger2 msk maizenaHacka löken och fräs den i smöret. 2 msk balsamvinäger
Häll i balsamvinäger, rör om och koka tills vätskan blir lite sirapsaktig. Rödvinssåsen var av skedätarslaget och den gräddkokta kålen ska vi snarast möjligt ge oss på igen och då försöka ge den en liten annan prägel
Dock inte alltför mätt för att göra en utläggning om rödvinssås. Inför mitt såskok provianterade jag rödvin på Systemet, och tjejen jag fick hjälp av sa att man kan ha i stort sett vilket rödvin som helst när man gör rödvinssås, man behöver inte alls punga ut med pengar på något dyrare vin
koka upp och smaka av med fonden och balsamvinäger. Kom ihåg att om du har i mer balsamvinäger måste du koka i några minuter så att det skarpa försvinner från vinägern innan du smakar
3 msk balsamvinäger. Vi gillar sås av "sky"-typ, gärna med rödvin. Så när vi firade Fröken Linda nyligen gjorde vi en fantastiskt god variant med citron- och rosmarin som vi åt med en bit grillad (i panna) entrecôte och vitlöksrostad potatis
2 msk strösocker2,5 msk kalvfond2 msk balsamvinäger4-5 dl rött vin2 kvistar rosmarin25 gr smör2-3 msk maizenaSmält strösockret i tjockbottnad kastrullRör om hela tiden och ta av från plattan när det har blivit ljusbrunt. 2 msk balsamvinäger
Istället gjorde jag en rödvinssås utan socker och den blev faktiskt riktigt god. Blanda majsstärkelsen med det kalla vattnet och red av den silade rödvinssåsen