Tillsätt sockret som bara får smälta ner och bli lite lätt karamelliserat. Skär grönsaker och bacon grovt och stek i stekpanna eller kastrull tills det fått fin färg
Receptet är på 4 personer men jag tycker lätt man kan vara 6 stycken och dela på en rådjurssadel. moberg jagar och lagar, per moberg, potatisgratäng, rådjur, rådjursfilé, rådjurssadel, rödvinssås, vilt 4 personer m
Rödvinssås. Rödvinssås. Medan potatisen är i ugnen gör du rödvinssåsen. Rödvinssås. Låt det brynas lätt och stek sedan oxfilén i 1-1 ½ minut på vardera sida, låt sedan köttet vila på en tallrik under folie i 5 minuter innan servering (för medium) Vill du ha köttet mer eller mindre tillagat se tips nedan
De ska bli lätt brynta. Mums, mums, mums. På Bondens marknad köpte jag en bit fin, närproducerad högrev från Lövsta kött, och den förvandlades till den mest ljuvliga stek, som långsamt fick puttra tillsammans med lök, rotfrukter, och dadlar i rödvin, fond och kryddor
I glaset en lätt och fruktig Pinot Noir eller en klassisk Bourgogne. En utsökt lite franskinspirerad rätt är ugnsstekt ankbröst med fyllig rödvinssås och potatisgratäng smaksatt med chevre
Bryn alltsammans lätt i smör under omrörning, och slå på vinet. Till filén, som jag ugnsbakade på låg värme åt vi rödvinssås, harricots verts och brynt färskpotatis
Medan potatisen är i ugnen gör du rödvinssåsen. 1Rödvinssås. Låt det brynas lätt och stek sedan oxfilén i 1-1 ½ minut på vardera sida, låt sedan köttet vila på en tallrik under folie i 5 minuter innan servering (för medium) Vill du ha köttet mer eller mindre tillagat se tips nedan
Lätt men supergod lördagsmiddag. Kyckling med råstekt potatis och rödvinssås. 2 portioner2 kycklingfilé5 potatisarGrillkryddaTimjanSaltSvartpeppar2 vitlöksklyftorLägg kycklingfilén i en form
Det är en ganska lättlagad festmåltid att avnjuta till helgen eller förgylla en vardag med. Även den ger viss sötma och fyllighet, men använd aldrig socker eller balsamvinäger i en äkta rödvinssås – det blir vare sig bra eller är “rätt”, vitsen är att det starka reducerandet ska plocka fram alla smaker och erforderlig sötma
Då benen började få färg tillsattes grovt hackad morot, grovt hackad lök, lätt krossad vitlök och tomatpuré som fick fräsa med till även dessa hade fått ordentligt med färg
tryck lätt med fingret och känn efter. Lamm med chèvre-crème och rödvinssås, det är riktig fredagsmat. Häller en del av vinet i rödvinssåsen och i en skvätt i kockens glas