Inför mitt såskok provianterade jag rödvin på Systemet, och tjejen jag fick hjälp av sa att man kan ha i stort sett vilket rödvin som helst när man gör rödvinssås, man behöver inte alls punga ut med pengar på något dyrare vin
Sila av såsen, tycker du att den är för tunn kan du reda med lite maizena. Skär grönsaker och bacon grovt och stek i stekpanna eller kastrull tills det fått fin färg
Finhacka grönsakerna och fräs i olivolja tillsammans med alla ingredienser förutom kalvfond och vin. Jag har gjort rödvinssås på flera olika sätt och de flesta har väl blivit bra men ingen riktig fullträff
Ner med rosmarin & rör runt. 1 msk olja1 msk smör1 gul lök2 scallottenlökar4 vitlöksklyftor1 st spansk peppar ( röd chili )1 msk torkad rosmarin eller en kvist färsk2 msk farinsocker3 dl rödvin2 köttbuljonger8 dl vatten1 msk balsamvinäger1 msk tomatpuré 2 msk maizenaHacka lök, vitlök, bryn dessa i olja & smör till det blir mörkbrunt
Detta rådjuret som jag tillagade hade varit med i en bilolycka och min pappa hjälpte till att ta ur och slakta det, något jag skulle vara intresserad av att se hur det går till
Servera potatismuffins och rödvinssås ihop med stekta kycklingfiléer. Slå sedan på rödvinet och sänk värmen till strax under medel, låt såsen reducera (koka ner) till hälften, utan lock