Ta i rödlöken på slutet så att den precis blir varm. Rödvinssås 5 dl rödvin1/2 dl kalvfond1 rödlök4 timjankvistar 5 vitpepparkorn2 lagerbladKoka upp alltsammans i en kastrull och låt sjuda på medelvärme tills såsen reducerat tills den börjar tjockna. Rödlök 6 röda steklökarSkär av topparna på lökarna och lägg ner dem i kokande vatten i 30 sekunder. 1 rödlök
Testa gärna denna rödvinssås till en god köttbit, så himla god. Rödvinssås till 4 portioner. 0,5 rödlök1 morot2 skivor bacon1 msk chilisås0,5 msk brunt farinsocker2 dl rött vin1 lagerbladca 5 kvistar timjan1 msk balsamvinäger2 dl köttbuljonglite maizena till redningSkala och skär morot och rödlök i grova bitar. 0,5 rödlök
Om du ändå vill ha en sås till tror jag att en rödvinssås passar bäst. Tror faktiskt inte att varken köttet eller den bakade rödlöken skulle ha smakat bättre med sås
Skala och grovhacka rödlök. Rödvinssås. Smält smör i en kastrull och fräs rödlök och den hela smashade vitlöksklyftan på medelstark värme tills löken mjuknat
1 st rödlök. Börja med såsen. Skala lök och rotsaker och skär i mindre bitar. Strimla baconet. Fräs lök, rotsaker, bacon och timjan i smör i en kastrull