Enkelt tillagad rödvinssås som med fördel tillagas med köttsky som bas. 1 schalottenlök 1 msk matfett 2 dl rödvin 4 dl vatten ½ msk balsamvinäger 4 msk-1 dl sky från ugnsbakad/stek kött eller 4 msk koncentrerad kalvfond 1 msk vetemjöl + lite vatten Salt och peppar. 1 msk matfett 2 dl rödvin 4 dl vatten ½ msk balsamvinäger 4 msk-1 dl sky från ugnsbakad/stek kött eller 4 msk koncentrerad kalvfond 1 msk vetemjöl + lite vatten Salt och peppar
Dock inte alltför mätt för att göra en utläggning om rödvinssås. Inför mitt såskok provianterade jag rödvin på Systemet, och tjejen jag fick hjälp av sa att man kan ha i stort sett vilket rödvin som helst när man gör rödvinssås, man behöver inte alls punga ut med pengar på något dyrare vin
I min rödvinssås använder jag som sagt min egna köttbuljong men du kan givetvis även använda en annan buljong, men jag rekommenderar att du isåfall använder en riktig buljong som är gjorda på riktiga råvaror utan kemiska tillsatser
Du tar tre deciliter rödvin, inte något gammalt dunkvin, utan ett BRA rödvin som du reducerar ner i en järngryta tills det nästan bara är en liten seg smet på botten av grytan