Jag har därför någon sorts ambition att försöka dra igång bloggen lite mera. Jag tänkte dock att vi firar in mitt nya liv som bokföringsproffs med en finfin rödvinssås som jag gjorde till påskhelgens svamp och nötstek (som har blivit en riktig högtidsfavorit hemma hos mig)
Mest som Black & White, med Rödvinssås och Bearnaise. Har hittat ett rosépepparträd dit jag går för att plocka de mogna frukterna, så det fick bli extra mycket av den milda, aromatiska sorten
Gillar man lufttorkad skinka som t ex Prosciutto di Parma eller lufttorkad biff som Bresaola, så finns det många olika sorter att testa från olika delar av Europa
Sallads blad mixade sorter. Sätt ugnen på 220° och ställ in potatisen med lite olja och salt på, och låt dem stå ifred där i ca 40 minuter eller tills de fått färg och är klara,
Lite olika stektid beroende på vilken sorts kött som används. Rumstemperera köttet. Salta och peppra. Stek biffarna på hög värme i en stekpanna med smör
Lite olika stektid beroende på vilken sorts kött som används. Rumstemperera köttet. Salta och peppra. Stek biffarna på hög värme i en stekpanna med smör
Vi börjar med en varmrätt som vi satte i oss igår, fläskfilé med gratinerad potatismos och rödvinssås, som genast kändes värd en plats på listan över förslag på nyårsmenyn
Till köttet serverades en fräsch sallad med bland annat grantäppel och valnötter i samt krämig potatisgratäng, focaccia och en ljuvlig rödvinssås smaksatt med både chili och mörk choklad
Recept På TsatsikiFläskfilé Med Bearnaisessås Och GrönsakerKycklingfilé Med Broccoli Och PurjolökKöttfärsgratäng Med ZucchiniChiliaioli - Aioli Med Smak Av ChiliLamm Med Potatisgratäng Och Rödvinssås Ingredienser
Efter förrätten cyklade vi hem och hem till oss kom tre par och vi bjöd på Fläskfilé med kryddig marinad och till det Leilas potatis- och kantarellgratäng samt rödvinssås
Alt rödvinssås eller annan sort som du gillar. Blanda allt utom skinkan till en smet. Lägg också oliver eller soltorkade tomater och/eller fetaost eller grönmögelost i smeten
oxfilé med rödvinssås, lax med öländska bönor och rotfrukter, surdegsbröd från Stensö. någon sort smördegsinbakad potatiskaka som skurits i skivor och toppats med taleggioost som fått smälta (himmelskt goda om ni frågar ostgalningen/mig)
Med fyllig rödvinssås och fräscha lätt kokta bönor. 600 gram mandelpotatis, eller annan mjölig sort. I den vackraste lilla by i Andalusien i södra Spanien åt vi den godaste oxsvans man kan tänka sig