Rödvinssås till rostbiff recept

Rostbiff med Rödvinssås Recept

Rostbiff med Rödvinssås Recept

Vi hittade ett jättebra recept på rostbiff och hade rödvinssås och potatis till. Stick in stektermometern från sidan till mitten av rostbiffen
Rostbiff

Rostbiff

Enkel gräddsås eller rödvinssås. Om du vill använda skyn till sås är det viktigt att välja en ugnssäker form som har ungefär samma storlek som köttbiten annars kommer all köttsaft dunsta bort
Rostbiff

Rostbiff

Servera varm rostbiff med klyftpotatis eller hasselbackspotatis, rödvinssås, stekt hel lök, lättkokta morötter och broccoli
svarta änkan slår till igen

svarta änkan slår till igen

Knäckt, men inte besegrad så lägger jag en kastrull med potatis att koka på spisen och snabbt som attan sjuder jag ihop en rödvinssås
Rödvinsmarinerad fransyska

Rödvinsmarinerad fransyska

Tinas rödvinssås Några schalottenlökar, fräsa upp dem i lite smör, salvia och ½ msk tomatpuré. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek mörkbrunt tillsammans med rosmarinen
Påskbuffé

Påskbuffé

Till varmrätt hade mamma gjort rostbiff som serverades med potatisgratäng, rödvinssås, syltlök och rostad lök
Äggtoddy à la Mannerheim

Äggtoddy à la Mannerheim

Värdparet stod för varmrätt som bestod av perfekt rostbiff, potatis- och jordärtskocksgratäng som var ljuvlig och en mycket god rödvinssås
Partymat-cravings

Partymat-cravings

Rödvinssås, ramslökssmör & och en skål med fräscha gröna blandade salladsblad. Tillbehör. Rostbiff med bönsallad och rostad potatis
171009 10

171009 10

Nattbakad rostbiff med lite grönsaker, creme fraiche och rödvinssås på Erstaterrassen med en klasskamrat
Örtkryddad rostbiff med rödvinssås

Örtkryddad rostbiff med rödvinssås

Ytterligare en god middag får du om du ser till att få kött över från den örtkryddade rostbiffen. Vänd köttet vid något tillfälle så att alla skivor får ta smak av dressingen
Rostbiff med smörslungad bladspenat och rödvinssås

Rostbiff med smörslungad bladspenat och rödvinssås

Här kommer då receptet på fredagsmaten (rödvinssåsreceptet har jag lånat härifrån)  samt världens grymmaste guacamole (från boken Våra bästa GI-recept av Ulrika Davidsson och Ola Lauritzson)  som jag tog med mig hem till Nina igår som tillbehörtill köttet