Rensa ålen, mosa köttet med gaffel och blanda det med moussen. Ca 250 g rundrökt ål. Rensa siken och kör köttet till mos med citron och kryddor i en mixer
Små smörgåsar överrösta av goda pålägg med rena smaker i härliga kombinationer. Skala räkorna, skär fina skivor av laxen samt rensa ålen från ben och skinn
) I boken om husmanskost finns det många spännande gamla recept, eller vad sägs om det berömda lungmoset (Håkan mår illa varje gång han hör det ordet), halmad ål eller kokt rökt grishuvud
Om ni nu mot all förmodan har börjat ledsna en liten aning på sillinläggningar och rökta ålar och allt vad som hör julbordet till i fiskväg, så kanske det helt enkelt är dags att svänga ihop en gratäng
Lägg därefter i brysselkålen som bara ska bli varm. brysselkål. ) lax (kallrökt) (gick åt ca 0,5 kg) creme fraiche (2 förpackningar) hackad rödlök (2 st) ishavsrom (2 förpackningar) rökt ål ägg (gick åt 9 st) bröd (vörtbröd, fint bröd och dansk rågbröd. Totalt gick det åt ca 1 bröd) ost & smör rödkålssallad (rödkål, apelsin, feta, dressing. skal från 1 apelsin + apelsinsaften, vitvinsvinäger, salt, olivolja) ruccolasallad (ruccola i bottnen, galiamelon i bitar, skivad rödlök, salt & peppar) Janssons frestelse Julskinka & kött köttbullar prinskorv senap Mamma & Pappas hemmagjorda brunkål Mormor Sivs leverpastej rödbetsallad (gjorde på 1 kg. Blev ca 1 stor matlåda över) Julkryddade brysselkål (1 nät brysselkål förkoks på förmiddagen. 1 nät brysselkål
Tärna ålen, gurkan och äpplet och skär gräslöken fint. Lägg ingredienserna i en bunke och blanda med senapen, citronskalet, crème fraichen och riv ner pepparroten
Till det serveras dessutom flera sallader, ägg, bröd, ost, smör och rökt ål. Köttbullar, Prinskorv, Julskinka, Österlensenap, Senapssås, Brunkål, Julkryddad brysselkål, Leverkorv & rödbetssallad