Igår köpte jag rökt fläskfilé från "Finnö fisk". Potatisgratäng behöver kompletteras med starkare smaker, och den rökta fläskfilén var superb till och med den söta gelén
Jag hade redan bestämt mig för fläskfilé då vi hade diskuterat detta på jobbet. Diskussionerna handlade om att fläskfilé inte riktigt faller på läppen då denna del oftast är ganska torr och inte smakar så mycket och hur man skulle göra för att denna omtalade grisdel skulle kunna tillagas på ett bättre sätt
Att fylla fläskfilé och kyckling tycker jag är riktigt najs. Skölj och ansa fläskfilén, torka av. Fördela skinkan omlott ovanpå fläskfilén, och sedan mozzarellaskivorna
Stek fläskfiléen, salta och peppra, låt svalna. Kavla ut smördegsplattorna, lägg på de svalna skurna skivorna fläskfilé, skinka ,salami och de hackade marinerade tomaterna ,och klicka sedan på Créme bonjourenoch lägg sist på ostskivorna
Det är en oerhört smarrig dubbelmarinerad fläskfilé med finfina tillbehör, perfekt att bjuda på när man vill ha maten förberedd i god tid och slippa stå vid spisen just innan det är dags att hugga in
Kanske är du på jakt efter något lite extra gott till helgens middagar och tänk att då kommer vi här, som gubben och gumman ur köket med ett supersmarrigt tips på fläskfilé
Fläskfilé. 500 g fläskfilé eller fläskytterfilé. Så fortsätter våra kvällar med recept ur Jamie Olivers "Middag på 15 minuter" Om man tar fram alla ingredienser och skalar och förbereder kan man möjligen komma ner i 15
Jag var sugen på att lufttorka fläskfile. Det är inte så vanligt men i Spanien kallas den lomo och brukar kryddas med rökt paprika och i Italien kallas den Lonza stagionata
Precis som aztekerna kombinerar denna rätt chili och choklad i fyllningen av fläskfilén. Lägg ett snitt med ett mycket vass kniv längs med fläskfiléns ena kant