Mal köttet tillsammans med späck, vitlök och lök ner i en skål. Nu är det ju kanske inte var och varannan människa som har ett eget rökeri hemma, men ni kan ju höra er för om det finns något lokalt rökeri, en affär som själv röker produkter eller någon som har ett hobbyrökeri hemma
Skär tunna skivor av renhjärtat eller nåt annat gott rökt kött. Både när jag är här hemma och utomlands, så försöker jag använda så mycket som möjligt av traktens råvaror
Hösten känns som en riktigt bra tid för att röka mat. Resultatet blir en hög kamben med riklig smak av rök och amerikansk BBQ och med ett kött som bokstavligen faller av från benen
Avgörande för att sidfläsket ska hinna suga åt sig rökaromerna och inte bli färdigt för fort, är att rökning sker med så kallad indirekt tillagning, som innebär att värmekällan är skild från köttet
Skär kött, fetaost och soltorkade tomater i mindre bitar. Min ålderskris fortsätter här hemma vilket innebär att månskensbonden tror att han kommer svälta ihjäl bara för att jag försöker laga mat med lite mindre fett i
Jag hade lövbiff hemma, men vi blev fler till middag än beräknat. Den som vill byter lätt ut köttet mot färsk eller rökt lax, tonfisk, räkor eller kyckling
Nu, några år senare, äter vi vegetariskt till middag lika ofta som vi äter kött och jag har inga större problem med att komma på vegetarisk middagsmat till helgen, även om det gärna blir så att vi äter mer kött på helgen och mer vegetariskt i veckorna
Vi bestämde oss för att använda nötkött som vi har hemma i frysen, och tog en rejäl bit fin högrev. Gnid in köttet utan att putsa det med pressad vitlök, rapsolja, spiskummin, svartpeppar, koriander, soja socker och tomatpuré och lägg ner i grytan
Värm stekpannan ytterligare tills den är rykande het, (häll i lite mer olja om det behövs) och bryn köttet i omgångar tills det är brynt runt om, när det är färdigt så lägg det tillsammmans med baconet