Röka kött i rök recept

Rökt Högrevschili

Rökt Högrevschili

Fräs på kötten snabbt i baconfettet så köttet får lite yta. Här rökervi högreven lätt innan den får gå i grytan och använder både Poblanos, Jalapenos, Rocotos och Habaneros
Fläsklägg rökt med ekved

Fläsklägg rökt med ekved

det är inte så mycket kött på dem). Riv skalen av och pressa citronerna. Blanda saft, skal och citronpeppari en bunke
Lammrulle rökt med äppelved

Lammrulle rökt med äppelved

Blanda nitritsalt och socker och strö jämnt över köttsidan. Låt den ligga och lufta i ett par timmarinnan du röker den
Rökta ribs - igen

Rökta ribs - igen

Däremot skötte han som vanligttemperaturhållning och ventilmeckning med bravur. Ja, nu blev det ribsirökenigen
Rökta kamben med 3-2-1-metoden

Rökta kamben med 3-2-1-metoden

Hösten känns som en riktigt bra tid för att röka mat. Resultatet blir en hög kamben med riklig smak av rök och amerikansk BBQ och med ett kött som bokstavligen faller av från benen
Rökt sidfläsk av rapsgris – en sak av betydelse

Rökt sidfläsk av rapsgris – en sak av betydelse

Avgörande för att sidfläsket ska hinna suga åt sigrökaromerna och inteblifärdigt för fort, är att rökning sker med så kallad indirekttillagning, som innebär att värmekällan är skild från köttet
Rökt Lax!

Rökt Lax!

Jag ficktips av en jobbkompis som brukar röka, ett proffs. För att få fiskenlite fastare iköttet ska men lägga hela fileeni saltvatten minst tre timmar före rökning, en rimmning kan man kalla det
Rökt Tofu!

Rökt Tofu!

Känns lite som torkat renkött fast veganskt då istället, alltså inte helt fel. Min senaste upptäckt inom matens underbara värld är rökt tofu
Rökt Vildsvinslägg

Rökt Vildsvinslägg

Vildsvin är det perfekta köttet för grillen eller röken. Till hjälp har vi ett smokerack från BBQHouse som är ett tillbehörtill Webers Smokey Mountain för att enkelt kunna hänga kött och fiski smokern
Bokrecension: Rök

Bokrecension: Rök

Jag vill ju intespoila för mkt men förutom kött, fisk, fågel, grönsaker och skaldjur får man tips på vad för ingredienser man kan röka och ha som smaksättningi annan matlagning
BBQ rökt brisket burger

BBQ rökt brisket burger

Jag sprutade öl på för att kyla ner ytan på köttet ca en gång itimmen. BBQ röktbrisket burger är inte helt enkelt att göra

Rökt Whisky-Kalkon

I USA vill man gärna rökasin kalkon på låg värme länge. Genom att röka kalkonen får den en djup mörk färg och kan nästan se något bränd ut