Blanda nitritsalt och socker och strö jämnt över köttsidan. Blanda saltlagen och lägg i rullen med en tyngd ovanpå (kan vara en tung tallrik) så den håller sig under ytan
För att laga till en lurad gris så behövs ju något som ersätter köttet och då används en exotisk frukt vid namn Jackfruit, Jackfrukt, som du hittar i välsorterade matbutiker eller i butiker som säljer asiatisk mat
Här har ni ett recept till insaltning av kött och fisk när ni ska röka. Det här receptet har jag fått av en kompis som är en mästare på att röka, en bland de bättre skulle jag tro
Lagen ska täcka köttet. Skär det rökta köttet i skivor och stek som bacon och ät med tex raggmunk. 1) Värm saltlagen och rör om tills saltet har löst sig. 2) Kyl ned saltlagen till kylskåpstemperatur. 3) Lägg i köttet och låt ligga i tre dygn. 4) Rök köttet vid ungefär 65 grader under fem timmar
Först gör en saltlag och mängden av den är ju beroende på vad du skall röka. Samtidigt kan du ju röka små köttstycken kort tid och sedan låta de går färdigt i ugnen till önskad temp, om du inte gillar en för intensiv rökig smak
I frysen låg en liten rådjurssadel, dock endast på ca 700 gram inklusive ben, vilket är lite klent för fyra vuxna, så jag bestämde mig för att ta fram röken och röka en liten fläsksida från ett vildsvin som sköts i vintras. Använd termometer och plocka köttet ca 3 grader under det du vill ha som innetemperatur och låt den vila i en handduk eller folie. 10-12% saltlag (bara salt och vatten). Om köttbiten inte är så tjock, typ bara 2-3 cm så räcker det att låta köttet ligga i saltlag en dag. Låt köttetröka till önskad innetemperatur på ca 65 grader. ca 150-250 grader Använd termometer och plocka köttet ca 3 grader under det du vill ha som innetemperatur och låt den vila i en handduk eller folie
lämpar sig utmärkt för att rökas antingen i en rök eller på grillen. Sen är köttet färdigt att tillagas precis som vilket kött som helst, tänk bara på att saltlagen redan har saltat köttet så ös inte på med salt utan rena kryddor och buljonger och smaka av givetvis så du får den sälta du själv önskar
Den bästa tiden att rökakött, fisk, aubergine eller vad man nu är nyfiken på. Att röka själv har alltid varit ett billigare och uppskattat sätt att stilla familjens behov av smörgåspålägg
Dom passar dessutom alldeles ypperligt till att rökas (efter saltlag-bad) men just i en gryta med gott kött behöver man inte alltid nödvändigtvis nötkött som till ex