Tillsätt kallt smör i tunna skivor (osthyvel) och nyp snabbt ihop degen till finfördelade smulor. Jag tog också upp ett litet paket röktskinka från frysen, och i kylen hade jag brysselkål som behövde lite sällskap, liksom osten vi köpte under skördefesten ”Ölands-osten med smak av calvados” helt otroligt god, men nu börjar den gå på sista versen som påläggsost
Helt otroligt vad det kan ändra sig i vädret, idag är det regn, blåst och kallt… burrr. Så till middag idag blev det något som lagades i ugn och hade en lite rökt smak… supergott
Skär röktaskinkan i strimlor, hacka löken och fräs tillsammans lätt i en stekpanna. Häll skinka, lök och broccoli n i den färdiggräddade pajformen och häll över äggstanningen, fördela resten av västerbottenosten ovanpå
Plasta in och lägg kallt ett tag så att röran stelnar lite. Tärna skinkan riktigt smått, och blanda med parmesan, lök, sambal oelek och tillräckligt mycket yogurt för att binda ihop röran
Arbeta samman degen och låt den vila kallt en stund. Strimla skinkan och riv osten. 1 purjolök eller 1 stor gul lök, 1 msk matfett, 100 g finstrimlad röktskinka, 100 g riven ost (17%). 100 g finstrimlad röktskinka
Hacka skinkan fint och blanda ner i ostblandningen tillsammans med senap. Ta cheesecaken ur formen och garnera med skinka, physalis, sallad och persilja