För kompott på rabarber är just vad det ligger där iglaset varvat med kexsmulor och ostkräm, det är en variant av cheesecake som serveras iportionsform och den är lite enklare att laga till än vanligcheesecake
Jag bakade rabarber med muskovadosocker i ugnen tills de blev mjuka. Cheesecakeiglas alltså. Oklart hur mycket man får fuska med en cheesecake för att få kalla den cheesecake men jag tycker nog att det här funkar
I torsdags bjöd jag på rabarbercheesecake som dessert efter en god grillmiddag. Ett nytt recept för mig och som jag åter igenhittati det numret av Icakuriren där det fanns flertalet recept med rabarber som huvudingrediens
Rabarberdrink. Cheesecake med vitchokladglass och jordgubbssirap. Strawberry cheesecakeicecream. När gästerna kommer eller suget av en drink faller på blanda så stark man vill ha, fyll upp glaset med fruktsoda/sprite/sockerdricka
Cheesecake med vit choklad och bakad rabarber. Fördela rabarberniglasen och skeda över lite saft. Fintsötsyrligrabarber toppar den generösa vitchokladkrämen med knapriga smulor i botten
Lyckades lägga rabarber på sista måttsatsen, Nestingmeasuring cup set, från Joseph Joseph som designar underbara grejer för köket, färgglada och smarta förvaringsmässigt
Förberedelserna är i full gång, ribsen är förkokade och marinerade samt en cheesecake med mjölkchokladmousse är på kylningi de redan sprängfyllda kylskåpen