Ansa rabarbern och skär den i mindre bitar. Ansa jordgubbarna och skär dem i mindre bitar. Blanda samman rabarbern med vin, socker, vaniljsocker och skal och saft av 1 citron i en kastrull. Tillsätt jordgubbarna och sjud i ytterligare ca 2 minuter. 500 g rabarber. 250 g jordgubbar
Blanda ner jordgubbarna i kompotten. Koka rabarber, sirap och kanel i en kastrull under lock ca 10 min. 7 dl späda rabarber i bitar. 3 dl skivade jordgubbar
Låt det puttra tills du har fått en härlig konsistens på jordgubbarna och rabarbern. Jordgubb- och rabarberkompott200 g jordgubbar200 g rabarber30 g vatten100 g socker1 st vaniljstång1 st citronBörja med att dela jordgubbarna och rabarbern i önskad storlek och lägg det i en kastrull. 200 g jordgubbar. 200 g rabarber
Ett knäckigt havretäcke med kolasmak över rabarber och jordgubbar förklarar hur pajen smakar bäst. Lägg rabarber (delad i små bitar) och jordgubbar i den smorda formen
Somrig smulpaj med rabarber och jordgubbar, underbar att servera med glass eller vaniljsås. Skiva rabarberna i tunna skivor, dela jordgubbarna i mellanstora bitar
Mandelmusslor är något som jag aldrig gjort men länge velat prova, men jag är inte så överförtjust i grädde så där bara så jag tänkte att jag måste hitta på något annat att fylla dem med och vad passar väl inte bättre än jordgubbar och rabarber så här till sommaren
Fortfarande finns det rabarber kvar i rabatterna har vi sett men har du, som vi, inga rabarberrabatter att skövla så får du fria till någon god vän som har eller helt enkelt köpa hem ett gäng stänger
Skiva rabarbern tunt. Blanda ihop med skivade jordgubbar, socker och potatismjöl. ca 400 g späda rabarber. 0,5 l jordgubbar, skivade. Fyllningca 400 g späda rabarber 0,5 l jordgubbar, skivade 1,5 dl strösocker 1,5 msk potatismjöl