Vilken kombo det är, rabarber och kardemumma. Rör ihop mandelmassa med glass och kardemumma. Kardemumma i glass till ljummen rabarber är näst intill oslagbart
Igår bakade jag dessa goda och saftiga kardemumma cupcakes, fyllda med en syrlig rabarbercurd toppade med färska skivade jordgubbar och en fluffig maräng
Idag fick jag cirka två kilo rabarber av en kompis. Tycker du om rabarber. Älska rabarber. 500 gram rabarber (skalad och sköljd) som du delar i småbitar. 1-2 tsk kardemumma. 500 gram rabarber (skalad och sköljd) som du delar i småbitar. 1-2 tsk kardemumma
Rabarber och kardemumma är en väldigt god smakkombination och blir magiskt gott som glass. Jag måste säga att rabarberglass är nog min favorit bland alla glassmaker
Häll i resten av mjölkblandningen och tillsätt även kardemumma, socker, salt och nästan allt mjöl. Eftersom det inte blev någon bak uppdatering förra helgen lägger jag nu upp förra veckans góbullar med smak av rabarber, kanel och vanilj
Till min namnsdag testade jag kombinationen rabarber och kardemumma, mycket lyckat. Detta ledde till ytterligare ett muffinsbak där min rabarberkompott istället fick åka ner i smeten
) smör och kardemumma det är riktigt gott. Av rabarber kan man göra mycket. Just nu är rabarber nästan den enda råvara jag kan tänka på, och jordgubbar förstås
Skär rabarbern i breda bitar, lite på snedden. Strö över socker och kardemumma och stek ca 2 min tills sockret börjar bli ljusbrunt. 300 g smala rabarber. 1 tsk stött kardemumma