Marmeladgjord på rabarberochingefära fick det bli. Resten av familjen är sådär måttligt förtjusta i rabarberpaj så jag kände att det var dags att provanågot nytt
Sylt/Marmelad. Har som sagt blivit en del rabarber i år och då jag lessnat lite på både paj och saft så ville jag testa något nytt och sprang då på detta recept och bestämde mig för att testa
Rör ner sockerochingefära. -) Det skulle vara Rabarber med kanel, men av någon anledning tog jag i vanilj istället för kanelstång, när jag koktemarmeladen, och upptäckte inte mitt fel förrän efter den var färdig, Så alltså kan man byta ut kanelen i det receptet mot vaniljfrön och det blir jättegott ändå
Rabarbermarmelad kan varieras efter tycke och smak. Ansa rabarbernoch skär i centimeterstora bitar. Denna gång använder jag färdigriven ingefära, eller rättade sagt Ginger paste, som jag köpt i en utländsk butik
Skölj rabarbernoch skala den om den är grovoch trådig. Skala ingefäranoch skiva den tunt. Ös upp marmeladen i varma rena burkar och tillslut dem genast
Goda dinkelbullar ochhemmagjordrabarbermarmelad med ingefära. eller som här i växthuset. Tillsätt keso, smör & rapsolja, salt, sirap och det mesta utav mjölet
Rabarber används mest till kräm, soppa, paj, marmeladoch sylt. Här har vi lagt sockerkoktarabarber i tårtbottnenoch täckt med en marsipandeg innan tårtan bakas
Fräs rabarberochingefära i olja tills rabarbern mjuknar. Skala, skiva och finhacka ingefäran. Skala och skiva rabarbern, tjockare stälkar i tunnare skivoroch smala stjälkar i lite tjockare bitar så de blir mjuka samtidigt
Du kan byta ut plommonenmotrabarber, skurna i små bitar. Eller kanske du bara vill tillreda något enkelt, t ex en marmelad, och äta av den direkt så länge den varar
lite ingefära eller curry (curry/mango). Gott till smakrika ostar - som en marmelad. Syrran skulle göra rabarberglassoch Fanny hade gjortrabarberchutney