I veckan bjöd jag på denna rabarber & hallonpaj med ett härligt täcke av havre och råg. Enligt mig är kombinationen hallon ochrabarber helt fantastisk och täcket av råg & havre är verkligen pricket på i
Pajen är superlätt att göra och i somras gjorde jag den med rabarber som också var jättegott. Den här gången blev det en hallonpaj med knäckigt täcke, jättegott och hela pajen tog slut fortare än kvickt
Skala och skiva rabarbern i centimeter tjocka slantar. Rabarberpaj är ju alltid gott, men lite extra gott blir det när man har lyxen att laga på egenodlad
Hur trevligt som helst även om kakmagen är till bredden fylld med kaksmet ochhallonpajoch ingen rörelse what so ever (förutom den kroppsaktivitet som krävs i stegen mellan ugn och arbetsbänk) har utförts
som ju kan vara mumsigt nu i helgen ifall solen tittar fram och man kanske kan sitta ute och fika. eller om man ska bjuda någon på fika och undrar vad man ska bjuda på
Rabarber- ochhallonpaj med smak av citron och ingefära. Rabarbern är en av de första godsaker som vi kan skörda på våren och dessutom tycker jag att de då är som allra godast
Använde vaniljextraktet i följande recept för äpple- ochrabarbermosoch kallrörd vaniljsås. Använder man en rödare sort av rabarber (som moset på bilden är gjort av) blir det ett rosagult mos, annars kan man väl tänka att det blir lite mer mot det gulgröna hållet med gröna rabarber
Hon bjöd på en jätte god pasta rätt och världens godaste rabarberochhallonpaj till efterrätt. Igår eftermiddag gick jag hem till min vän och granne Pernilla