Rabarberchutney recept

Rabarberchutney

Rabarberchutney

Blanda rabarber, lök, ättika, vatten och socker. Låt koka sakta i 10 minuter. Skumma väl. Tillsätt aprikoser, chilifrukter, curry samt ingefära och låt detta koka ihop i 30minuter
Rabarberchutney

Rabarberchutney

Detta fantastiskt god chutneyrecept fick jag av en vän förra året. Jag är inte så himla förtjust i rabarber i vanliga fall, men detta är bara så gott, så även ni som är skeptiska till rabarber borde ta och testa detta
Rabarberchutney med ingefära (lättsockrad)

Rabarberchutney med ingefära (lättsockrad)

Skölj och skala rabarbern (om skalet är tjockt och träigt) och skär i ca 2 cm tjocka skivor. Blanda rabarbern med samtliga ingredienser i en tjockbottnad kastrull (ej i aluminium då rabarbern får aluminium att fälla ut)
Rabarberchutney med chili

Rabarberchutney med chili

En härlig och smakrik chutney till grillat kött eller bred på lite på laxsidan innan ni grillar. Denna chutney är beroendeframkallande, så god blir den
Rabarberchutney.

Rabarberchutney.

)På grilltallriken lägger vi ett nytt tillbehör ikväll, en rabarberchutney som vi gjorde förra veckan och som nu stått i kylen och gonat till sej
Rabarberchutney med Chili

Rabarberchutney med Chili

Det är en härlig tid nu för att sylta, safta o lägga in godsaker från skog o trädgårdar. Och en trevlig present att ta till värdinnan när man är bortbjuden på trevligheter
Rabarberchutney

Rabarberchutney

Ingredienser Portioner. 10 500 g rabarber 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 röd chilifrukt 3/4 dl honung 2 msk rödvinsvinäger 1 tsk salt 1 msk färskriven ingefära Lägg till i inköpslistan
Rabarberchutney

Rabarberchutney

Så här gör du Close Bra att veta när du ändrar antalet portioner Detta recept är gjort för 10 portioner
Rabarberchutney

Rabarberchutney

Skala rabarbern om den är grov. Skär rabarbern i bitar som är 1 cm. Skala och hacka löken. Blanda rabarber, lök, socker, kryddor russin, ättiksprit i en gryta och koka på svag värme utan lock tills chutneyn tjocknat, 45–60 minuter
Rabarberchutney

Rabarberchutney

Skär rabarbern i mindre bitar och lägg i en kastrull. Koka ihop rabarber och vattnet. Ha i strösockret i kastrullen
Rabarberchutney

Rabarberchutney

1. Fräs lök, vitlök, ingefära, kardemumma och chili i olja. 2. Tillsätt rabarber, honung, vinäger och salt
Rabarberchutney med chili

Rabarberchutney med chili

Ingredienser 500 gram rabarber 2 st rödlökar 3 cm ingefära , färsk 1,5 msk ättika , 24% 0,75 dl vatten 5 dl socker 1,5 msk curry 2 tsk salt 2 st chilifrukt , finhackad 8 st aprikoser , färska, hackade Köp receptet
Rabarberchutney med ingefära.

Rabarberchutney med ingefära.

Förra året gjorde jag en chutney med curry som var fantastiskt god och här kommer en annan variant som passar till det mesta som är grillat
Rabarberchutney

Rabarberchutney

Skala rabarbern om den är grov. Skär stjälkarnas i mindre bitar. Skala, kärna ur och tärna äpplet. Skala och hacka lökarna
Rabarberchutney med chili och ingefära

Rabarberchutney med chili och ingefära

1 gul lök, skivad 1 klyfta vitlök, skivad 25 g färsk ingefära, riven 1 röd chilifrukt 1 vaniljstång 400 g rabarber, i bitar 1 äpple, i mindre bitar 1 dl honung salt