Lite rabarbermarmelad blev fixad igår kväll. Rabarber medingefära. -) Det skulle vara Rabarber med kanel, men av någon anledning tog jag i vanilj istället för kanelstång, när jag kokte marmeladen, och upptäckte inte mitt fel förrän efter den var färdig, Så alltså kan man byta ut kanelen i det receptet mot vaniljfrön och det blir jättegott ändå
• Lägg i en liten bit färsk ingefära när du kokar rabarbersylt eller rabarbermarmelad. Oj vad med blåbär det finns skogarna nu, tyvärr finns det extremt mycket mygg här uppe i Uppsala i år också så man får sätta på sig långärmat med huva, tjocka byxor och massor massor av Mygga för att försöka hålla myggen borta
Rabarbermarmeladmedingefära eller citron. Efterrätter som paj och kräm är kanske det vanligaste, och det är bara att sätta igång med experimentslustan så hittar du säker något mera gott
Goda dinkelbullar och hemmagjord rabarbermarmeladmedingefära. Idag är det nästan för varmt för bakning och då får man pyssla lite extra med växterna så de inte svimmar i värmen (som kom så plötsligt)
Blanda rabarbern med hälften av sockret samt skal och saft av citron och apelsin i en bunke. Rör ut ingefäran i lite av marmeladen och rör sedan ner det i grytan
Jag kokade med en hel del ingefära också vilket ger marmeladen lite sting som faller mig i smaken. Det är väl förmodligen där den största anledningen ligger, till att jag inte mäktat med bloggandet på ett tag nu