Rabarbermarmelad med vanilj recept

Rabarbermarmelad med citron och vanilj

Rabarbermarmelad med citron och vanilj

I går kom jag äntligen till skott med min rabarbermarmelad och den blev himelskt god. Jag tror att vi ska köpa hem några goda ostar till helgen och äta dem med vår egenkokade marmelad

Rabarbermarmelad med smak av citron och vanilj

Förra årets krusbärsmarmelad blev en fullträff så kanske en rabarbermarmelad vore något. den med hallon och knäckigt täcke men även min gamla klassiker medvaniljcrumble och vit choklad
Rabarbermarmelad m vanilj

Rabarbermarmelad m vanilj

Har en fin vän i Åsa Ö, hon kom med en god Rabarbermarmeladmedvanilj. rabarber marmelad medvanilj. Sen kom hon även med ett stort knippe med rabarber så jag har kokat en stor gryta med marmelad själv
Rabarbermarmelad med rödvin och vanilj

Rabarbermarmelad med rödvin och vanilj

Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna och lägg i kastrullen. 1 vaniljstång. 1 vaniljstång. Jag kan ju erkänna att jag tyckte att det här recpetet lät lite skumt när jag läste det första gången
Rabarbermarmelad med vanilj

Rabarbermarmelad med vanilj

Nu var det ett tag sedan vi tog något från den, men idag var jag sugen på att göra lite ny rabarbermarmelad
Rabarbermarmelad med vanilj

Rabarbermarmelad med vanilj

Snitta vaniljstängerna och ta försiktigt ut fröna med en liten sked. 2 vaniljstänger. Putsa och skär rabarbern i mindre bitar
Rabarbermarmelad med vanilj

Rabarbermarmelad med vanilj

Dela, gröp ur och tillsätt vaniljfrön och stång. 10,5 vaniljstångSkala grova rabarber med en potatisskalare
Rabarbermarmelad med vanilj

Rabarbermarmelad med vanilj

Den här rabarbermarmeladenmedvanilj är fantastiskt god. Blanda rabarbern med syltsockret samt vaniljstången inklusive fröna i en gryta
Årets rabarbermarmelad

Årets rabarbermarmelad

Rabarbermarmeladmed kardemumma. Färga med några droppar karamellfärg. men använde kardemumma istället för vanilj
Rabarbermarmelad med rostade pinjenötter

Rabarbermarmelad med rostade pinjenötter

Dela vaniljstången och skrapa ut innehållet. En av de saker som jag älskar med att stå i köket å greja det är att man kan tillverka ätbara ting som smakar såå gott men ändå är såå enkelt att tillverka
RABARBER PÅ BURK..

RABARBER PÅ BURK..

Lite rabarbermarmelad blev fixad igår kväll. -) Det skulle vara Rabarber med kanel, men av någon anledning tog jag i vanilj istället för kanelstång, när jag kokte marmeladen, och upptäckte inte mitt fel förrän efter den var färdig, Så alltså kan man byta ut kanelen i det receptet mot vaniljfrön och det blir jättegott ändå