Tillsätt sockret och saften från citronen. Diska kastrullen och koka upp saften igen. Jag smakade rabarbersaft för första gången förra veckan och fick en riktig smakupplevelse
Koka upp spadet igen tillsammans med strösocker och citronsaft, låt svalna. 1 st citron, saften. Skär rabarbern i småbitar och koka med vatten i cirka 15 minuter, rör inte då blir saften grumlig. 1 st citron, saften
Koka upp saften med socker och citronsaft tills sockret lösts upp. Koka upp dem tillsammans med vattnet och koka på svag värme i 20 minuter. 1 st citron
Koka upp spadet igen tillsammans med strösocker och citronsaft, låt svalna. Jag har använt lite olika rabarber och den första gången jag kokade saften blev den vackert rosa, men den här gången blev den lite tråkigare i färgen
Den behöver alltså inte koka vilket är käckt på många sätt. Mina rabarber hade växt sig rätt stadiga över sommaren, så det kunde bli en sats rårörd rabarbersaft
Pressa citronerna och häll ner saften i grytan. Det brukar bli ganska stora mängder, så det brukar räcka ganska bra resten av året till att koka sylt och göra paj