Koka upp den avrunna saften med socker, citronsaftochcitronsyra. TipsTänk på ifall man vill ha en starkare rabarbersaftoch tänker att man ska tillsätta mer socker för att få den dryg, så försvinner en del av den härliga diffusa rabarberaromen bakom det väldigt söta och du får en saft som kanske är drygare men som inte har lika mycket smak som man önskar
Idag ska jag och Felicia på presslunch på Vikinglines båt och prova deras barnmeny som Mikael Björklund tillsammans med några barn har satt ihop så det ser vi fram emot, hoppas att Felicia kommer att vara glad och nöjd under lunchen eller sova i sin vagn
Jag fick med mig massor av godsaker hem, bl a denna goda rabarbersaft. Fyll på med kallt vatten så det täcker ( jag la en tallrik över rabarberns så dom hölls nere)
Det här är saft jag är uppfödd på ochmed det sagt – det här är min mammas recept. Sila av (det funkar alldeles utmärkt med en finmaskig sil, det behövs inget tygnät)
Sen kommer det en stor omgång med kräm och sen kommer det bli någon paj också. Skär rabarbern i små bitar och lägg i en stor kastrull eller hink, skiva citronernaoch lägg i, häll i citronsyranoch lägg i och häll över det kokande vattnet
Jag kan fortfarande känna smaken av saften och varje gång jag dricker rabarbersaft nu så transporteras jag tillbaka till den lilla trädgården som hörde till vårt radhus, det svala gräset, jag på en filt med senaste Kalle tidningen och ett stort glas saft och mitt speciella sugrör som bildade ordet COOL
Jag brukar inte koka rabarbersaft utan göra rabarberdricka istället. ), njuta av jordgubbar med mjölk, äta krusbär och vinbär direkt från buskarna, mammas rabarberkräm och i väntan på denna sockerdoppade rabarber
Skiva citronoch rabarber å lägg i en hink eller liknande, häll på citronsyran. Koka upp vattnet och häll i sockret så det löser sig och häll sedan vattnet över rabarbern
Det färdigblandade resultatet liknar mer utspädd rabarbersaft. Det yttersta skalet på blodapelsinerna skalades bort med en potatisskalare och lades i en bunke tillsammans med sockret ochcitronsyran
) och så är det en variant där man låter den stå över natten och sedan kokar upp den med socker. Det receptet blev klart samma dag som man började och innehåller citronochcitronsyra