Rabarbersylt. Äppelmos med vaniljsmak. malen ingefära. malen ingefära. Koka äppelklyftor med vattnet tills äpplena börjat gå sönder, cirka 5-10 minuter. Ta av från plattan och rör i sockret tillsammans med kanel och ingefära (rör i lite i taget och smaka av för att få önskad kryddighet – jag använder ca 2 tsk kanel och 1 tsk ingefära)
• Lägg i en liten bit färsk ingefära när du kokar rabarbersylt eller rabarbermarmelad. Oj vad med blåbär det finns skogarna nu, tyvärr finns det extremt mycket mygg här uppe i Uppsala i år också så man får sätta på sig långärmat med huva, tjocka byxor och massor massor av Mygga för att försöka hålla myggen borta
Gör om klassiker som morotskaka genom att tillsätta morot, kanel och ingefära, lite kardemumma i smeten och en härlig rabarbersylt är ljuvligt, genom att ha vallmo i smeten och gör en lavendelkräm på färskost och florsocker får du en härlig textur
är det grova så kan man skära en gång på längden med. * förvara i kylen, ät med njutning. * häll sylten i varma burkar (sätt dem ett par minuter i kanske 150 grader i ugnen så dör bakterierna med) och sätt på locket meddetsamma. 3 bit(ar) torkad ingefära , (ta 2 bitar om de är jättestora)
bakblogg, glöggkryddad rabarbersylt, inredningsblogg, matblogg, perfekta sylten till ost, rabarber, rabarbersyltmed goda kryddor, sylt, systrarna m, systrarnam, tillbehör till ost och kex kvällen
Tillsätt ingefära,vaniljsocker och socker. Skölj och skär rabarbern i fina bitar. Lägg rabarbern i en gryta ochslå över äppelmusten, låt koka ca 10 minuter
• Lägg i en liten bit färsk ingefära när du kokar rabarbersylt eller rabarbermarmelad. • Låt en kanelstång eller ett par stjärnanis koka med bären när du kokar
kanel&ingefärsrulltårta med vaniljfrosting. Idag hade jag lite vaniljfrosting över från några överraskningscupcakes och när vi spontant blev inbjudna till grillkväll så tyckte jag det blev ett ypperligt tillfälle att göra slut på frostingen med en lite kryddigare rulltårta - då blir den söta frostingen mycket godare