Väluppfostrad som man är hade jag en gåbort-present med mig. 350 g syltsocker. 350 g syltsocker. Förra veckan var jag bortbjuden både på lunch och middag på samma dag
Smält rabarbern på svag värme i en gryta tillsammans med delad vaniljstång och krossad rosépeppar. Tillsätt syltsocker och koka kraftigt under omrörning, ca 2 minuter. 200 g syltsocker
Det kan vara värt att nämna att det fungerar utmärkt med vanligt syltsocker också, men jag tycker det känns lite bättre och smakar lite godare när jag vet att det är ekologiskt
Det kan vara värt att nämna att det fungerar utmärkt med vanligt syltsocker också, men jag tycker det känns lite bättre och smakar lite godare när jag vet att det är ekologiskt
Eftersom rabarber inte är så lätta att råröra och det är högsäsong för rabarber, valde jag att göra en rabarbersyltmed vanilj och hallon i och kokade då samman rabarber och hallon till en konsistens som påminde om den hos rårörda bär