Smält rabarbern på svag värme i en gryta tillsammans med delad vaniljstång och krossad rosépeppar. Ta upp och skrapa ur de svarta fröna från vaniljstången
Eftersom rabarber inte är så lätta att råröra och det är högsäsong för rabarber, valde jag att göra en rabarbersyltmedvanilj och hallon i och kokade då samman rabarber och hallon till en konsistens som påminde om den hos rårörda bär
Rabarbersylt. Det är från en kampanj vi gjorde med saft då vi visade upp lite olika användningssätt. Har man jordgubbar, lite vanilj, kanske något syrligt som citron, lime, curd eller rabarber så kan det inte bli dåligt
Rabarbersylt, äppelkompott, och nu den här citrussalladen, som verkligen blev en smakmässig höjdare. Med en klick vaniljglass till hade den fört oss till desserthimlen, tror jag, men någon glass fanns inte i vårt kök denna gång
rabarbersyltmed kanel och vanilj. GLUTENFRIA MINISYLTKAKOR (en för liten sats)1½ dl rismjöl1 dl bovetemjöl½ dl rostat kikärtsmjöl1 msk vaniljsocker1 msk råsocker1 msk mjölkfritt margarin1 msk rapsoljavatten till lagom konsistensknappt ½ dl fast sylt till fyllningBlanda alla torra ingredienser. 1 msk vaniljsocker
Rabarbersyltmed smak av vanilj. Vispa resten av mjölken tillsammans med ägg och vaniljpulver. Fyll den med sylt/bär blandat med grädde/ karameliserad mjölk/ eller en annan frosting/ fluff
På fotot serverade jag min supergoda jordgubbs & rabarbersylt till. Kan längta redan nu till morgnar som övergår till förmiddag framför vinterstudion medan man planerar dagen agenda