Och det är väl piken på säsongen antar jag. Det var nämligen Ramslökens dag på Kinnekulle. Detta gör att den blommar över lite snabbare och säsongen blir lite kortare
Att göra egen färskost och smaksätta den efter säsong och eget huvud är något jag gärna gör. Att passa på att göra färskost medan ramslöken står i backen är ett måste för mig
Så nu får den frodas under kontrollerade former (i grönsakslanden är den dock inte välkommen) och jag skördar hela säsongen till pajer, wokrätter, sallader och pesto
Ramslöken är i säsong på våren men eftersom den går att torka kan man njuta av den tillsammans med de rotsaker som är i säsong nu på hösten… mycket angenäm kombination
Det är ju nämligen Ramslök. Inte mycket som slår det så här i början av säsongen. Efter förra veckan besök i Höganäs Saluhall och ramslöksinköpet där, började vi prata om vår stackars lilla vän i trädgården
Ramslök. Fläsksida ”confit”500 g fläsksida2 dl olivolja1 kvist salvia2 ramslökhavssaltLägg fläsksidan i grovsalt över natten. Ramslök3 msk hackad ramslök, om det ej är säsong så använd gräslök1 msk hackad bladpersilja1 dl olivolja1 tsk hackad vitlök1 citron
Säsongen för färsk ramslök är otroligt kort, men den torkade är en bra ersättning. Även i år hade kulturkalasets matmarknad torkad ramslök till försäljning
) annars kan man hitta i grönsaksdisken under säsong. Ramslökspesto är supergott till både kött, fisk, pasta, i potatissallad, på pizzan och en hel massa annat
Tyvärr upptäckte jag då ramslöken alldeles för sent på säsongen. Det var i mitten av förra veckan jag tog omvägen bortom skogsgläntan där jag i slutet av maj månad förra året fann ett helt hav av blommande ramslök