För att inte ens behöva koka sås till lasagnen, utan bara slänga ihop och skjutsa in i ugnen, gjorde jag en Jamie Oliver och använde crème fraiche istället
Idag blev det ratatouille med biff och saffransris. Jag fortsätter vidare med recepten från Jamie Olivers Middag på 15 minuter. Receptca 4 portioner Ratatouille1 Aubergine1 Zucchini1 röd lök1 röd 1 gul Paprika2-4 VitlöksklyftorOlivoljaSardeller, ca 2 stycken1-2 tsk Harissa1 msk balsamvinäger 400 gram passerade tomaterbasilika, blanda ner några blad och spara några till dekoration Dela zucchini på längden och grilla demSkär auberginen i cm skivor och grilla dem utan oljaSkär lök och paprika och fräs i lite olivolja, pressa i vitlökSkär i zucchinin och auberginen i grytanBlanda i sardellerna, passerade tomaterna, harissa och balsamvinägerLåt koka ca 10 minuterSmaka av med salt och pepparBlanda ner lite basilika och rör om och dekorera sedan med lite färsk basilika ovanpå. ca 4 portioner Ratatouille
Ratatouille med biff och ris, Jamie OliverTisdag. Chorizo med pasta, Jamie OliverFredag. Nu är det dags att försöka komma igång med bättre planering av veckomenyer
Om du har kvar av lammet och det är i form av fina bitar eller skivor tycker jag det är härligt att servera det kallt med en ratatouille och kanske ugnsbakad potatis