Renfile recept recept

Renfilé till festmiddag

Renfilé till festmiddag

Receptet på sötpotatisemulsionen hittar du i eget inlägg här bredvid på Katinkas Kitchen – eller sök i sökrutan uppe till höger
Potatisknyten med getost

Potatisknyten med getost

Fler av mina recept hittar ni på min blogg. Tina filodegen i förpackningen. Sätt ugnen på 225°. Skala och koka potatisen
Potatisterrin

Potatisterrin

Du finner recept med lammytterfilé på annan plats i min matblogg. Till kvällens Nyårssupé har jag föbrett en potatisterrin
Snabbpicklad lök och vinbär

Snabbpicklad lök och vinbär

Det går alldeles utmärkt att dubbla, tredubbla eller fyrdubbla receptet om ni har många gäster. Du hittar receptet här på Katinkas Kitchen – sök i sökrutan uppe till höger

Bilder från lördagen

mat/recept,. Bilder från lördagen. Publicerat 2017-01-22 15. 15. 00 i. inspiration,. möjligheter. Rosa tulpaner och jag tror det också var rosa mimosa, som ger en föraning om en vår som kommer så småningom (men det var nästan vårkänsla i går)
Intervju med Johan Nicklasson

Intervju med Johan Nicklasson

Till dig och din familj hade jag grillat min ”Paradrätt” Reversed renfile med rödvinssås med lingon och blåbär
Renfilé a la Kollen

Renfilé a la Kollen

Putsa bort den vita hinnan från renfilen om det inte redan ärgjort och torka därefter av filen med hushållspapper
Renfilén på annorlunda sätt...

Renfilén på annorlunda sätt...

Börja med att putsa och torka av renfilen, putset och hinnor du avlägsnat från filen lägger du i en kastrull med ½ liter vatten
Renfilé från Nittedal

Renfilé från Nittedal

Det här momentet kan göras strax före serveringen eller i samband med stekningen av själva renfilen. Receptet för 4 personer. Stek renfilen i pannan 2 minuter per sida, salta dem ytterst lätt, tag dem upp och lägg i folie för ett par minuter, eller just så länge som det tar för dig att montera allt det andra färdigt på tallrikarna