4-6 port600-900 g renfilé3 msk smör6-9 krossadeenbärsaltsvartpepparGör så här. Krydda med salt, peppar och krossade enbär och låt steka i ca 10-15 minuter
salt i kokvattnet. salt. Koka upp vatten, vinäger, socker, salt och kryddor i en tjockbottnad kastrull. Skölj av linserna i durkslag och koka dem i vatten som du kokat upp med lagerblad, salt och timjan
salt. salt. Till kvällens Nyårssupé har jag föbrett en potatisterrin. Festlig att arrangera på tallriken tillsammans med råddjursfilé, renfilé, lammytterfilé och oxfile
Den heta men lite söta lingonsrirachan går bra ihop med den saltare renen. 225 g lingon 1/2 habanero (urkärnad) 1 schalottenlök 1/2 dl sriracha (Rooster) 1 msk socker 1/2 dl vatten 1/2 msk smör salt och peppar Gari på rödbeta (Picklad rödbeta). 1 225 g lingon 1/2 habanero (urkärnad) 1 schalottenlök 1/2 dl sriracha (Rooster) 1 msk socker 1/2 dl vatten 1/2 msk smör salt och peppar Gari på rödbeta (Picklad rödbeta)
salt och peppar och ev. en god kryddblandning (jag gjorde en på timjan, körvel, peppar, lite viltkrydda, en aning chipotlechili, paprikapulver, svarta vinbärspulver och salt)
Den var fylld med hemgjord tomatsås, renfile, knaperstekt bacon, rödlök, gula kantareller och västerbottensost och utklickade duttar med pepparrotsost (färskost)
Lägg socker, salt, vinäger, vatten, koriander, peppar och lagerblad samt ev. 1 tsk salt. 1 tsk salt. Jag väljer schalottenlök till den här snabba inläggningen som är mycket god att servera till kött av olika slag, eller fågel