Jag tror att jag har hittat mitt favoritkött och det är ren. Vad jag än har provat på när det gäller renkött hittills så har jag fullkomligt älskat det
Reninnerfilé får sällskap av ragu på linser med jordärtskockor och bladspenat, sötpotatisemulsion, snabbpicklad schalottenlök och svarta vinbär, kryddstekt puffad quinoa och en svartvinbärsdoftande rödvinssky
Hjortronparfait med varm hjortronsylt och mandelskorpa. Glastallrikar Anna från Kosta Boda. Bloggen är tillbaka efter juluppehåll, med uppdaterade bilder på julmatsrecepten
Jag älskar verkligen hjort – det är ett mört magert smakrikt kött. Här är det i form av en stek som serverades till Halloweenmiddag tillsammans med en len smörsmakande pumpapuré med snabbpicklad schalottenlök och svarta vinbär
Häll rödvinet i pannan där du stektrenfilen och låt det små-puttra i en liten stund. Putsa bort den vita hinnan från renfilen om det inte redan ärgjort och torka därefter av filen med hushållspapper
Det här momentet kan göras strax före serveringen eller i samband med stekningen av själva renfilen. Börja med att putsa och torka av renfilén samt dela den i fyra lika stora delar, peppra dem lätt men salta inte, det gör du först när det är färdig stekta
Skiva renfilen i lagom tunna skivor och fördela skivorna jämt på varje tallrik och frappera med en klick av såsen över, servera allting tillsammans med potatisen och rotsakerna
Farmors köttbullar och stekt korv från Viltbilen. I mellandagarna kan man sedan steka på allting ordentligt till en pyttipanna och servera med stekt ägg, inlagd gurka och rödbetor
Stek köttet färdigt i ugnen i 150 grader tills köttermometern visar 55 grader för blodigt eller 60-65 grader för medium, alternativt efter hur mycket stekt man önskar köttet
Strimla renfilen och riv osten. Ställ in i ugn ca 225 grader 5-6 min tillsammans med sparrisrullarna som du gjort av lätt stekt bacon. Ca 2 hg rökt renfile