Renfile stekt recept

Enbärsdoftande renfilé

Enbärsdoftande renfilé

Jag tror att jag har hittat mitt favoritkött och det är ren. Vad jag än har provat på när det gäller renkött hittills så har jag fullkomligt älskat det
Renfilé till festmiddag

Renfilé till festmiddag

Reninnerfilé får sällskap av ragu på linser med jordärtskockor och bladspenat, sötpotatisemulsion, snabbpicklad schalottenlök och svarta vinbär, kryddstekt puffad quinoa och en svartvinbärsdoftande rödvinssky
Hjortstek med pumpapuré rödvinssås svarta vinbär

Hjortstek med pumpapuré rödvinssås svarta vinbär

Jag älskar verkligen hjort – det är ett mört magert smakrikt kött. Här är det i form av en stek som serverades till Halloweenmiddag tillsammans med en len smörsmakande pumpapuré med snabbpicklad schalottenlök och svarta vinbär
Renfilé a la Kollen

Renfilé a la Kollen

Häll rödvinet i pannan där du stektrenfilen och låt det små-puttra i en liten stund. Putsa bort den vita hinnan från renfilen om det inte redan ärgjort och torka därefter av filen med hushållspapper
Renfilén på annorlunda sätt...

Renfilén på annorlunda sätt...

Börja med att putsa och torka av renfilen, putset och hinnor du avlägsnat från filen lägger du i en kastrull med ½ liter vatten
Renfilé från Nittedal

Renfilé från Nittedal

Det här momentet kan göras strax före serveringen eller i samband med stekningen av själva renfilen. Börja med att putsa och torka av renfilén samt dela den i fyra lika stora delar, peppra dem lätt men salta inte, det gör du först när det är färdig stekta

Helstekt renfilé med stekta kantareller

Stek köttet färdigt i ugnen i 150 grader tills köttermometern visar 55 grader för blodigt eller 60-65 grader för medium, alternativt efter hur mycket stekt man önskar köttet

Renfile med lingonsås

500-600 g renfile. Putsa köttet och gnid in det med salt, peppar och vitlökspulver. Bryn kötter runt om i smöret i het stekpanna

Borgaknytet

Strimla renfilen och riv osten. Ställ in i ugn ca 225 grader 5-6 min tillsammans med sparrisrullarna som du gjort av lätt stekt bacon. Ca 2 hg rökt renfile

Aartsy

En sej serveras stekt på skinnsidan med en skönt frasig boll av friterad brandade (vilket är provencalsk fiskröra)