1 msk hackad timjan. 1 msk hackad timjan. Till kvällens Nyårssupé har jag föbrett en potatisterrin. Festlig att arrangera på tallriken tillsammans med råddjursfilé, renfilé, lammytterfilé och oxfile
en liten kvist färsk timjan. timjan i en kastrull. Är ni många gäster är det bra att sila bort lagen och försöka peta bort lagerblad, timjan, peppar- och korianderkorn så att det går snabbt att servera de picklade lökskivorna och vinbären utan att det droppar
Det här momentet kan göras strax före serveringen eller i samband med stekningen av själva renfilen. 1 tsk skuren, färsk timjan. Koka på svag värme kålroten tillsammans med apelsinsaften, skalet, sockret och den färska skurna timjanen, skulle det koka torrt tillsätter du lite mera apelsinsaft, och när kålroten blivit helt mjuk rör du ner 1 tsk smör för att avsluta och ge en glans åt kålroten, håll det varmt till servering. Stek renfilen i pannan 2 minuter per sida, salta dem ytterst lätt, tag dem upp och lägg i folie för ett par minuter, eller just så länge som det tar för dig att montera allt det andra färdigt på tallrikarna. 1 tsk skuren, färsk timjan
Smaksätt med soya och krossad timjan samt lite salt. 2 krm timjan. Putsa renfilén väl, skär den i knappt centimetertjocka skivor och lägg dem på ett fat