Reninnerfilé får sällskap av ragu på linser med jordärtskockor och bladspenat, sötpotatisemulsion, snabbpicklad schalottenlök och svarta vinbär, kryddstekt puffad quinoa och en svartvinbärsdoftanderödvinssky
Här är det i form av en stek som serverades till Halloweenmiddag tillsammans med en len smörsmakande pumpapuré med snabbpicklad schalottenlök och svarta vinbär
Med inspiration från fotbollen börjar jag idag med en ny bloggserie, "Januarifönstret", här kommer jag att tips om bra viner som lever en undanskymd tillvaro på Systembolagets hyllor eller beställningssortiment
Kött, potatis och rödvin = lördag. Vitvinskokta morötter. Koka upp hjortronvin, rostade vitlöksklyftor, balsamvinäger, tomatpuré och kalvfond i en liten kastrull
Sås- Fräs hälften av löken i olja och häll i på fyra dl rödvin och buljongen. 4 dl rött vin. Dela steken i två stora bitar, pensla köttet med olja och låt dem sedan ligga framme så de blir rumstempererade
Till det drack vi vinernasvin Amarone. Igår kväll var jag hemma hos mina föräldrar. Mamma och jag lagade middag och jag stod för förrätten medans hon gjorde varmrätten
Skiva renfilen i lagom tunna skivor och fördela skivorna jämt på varje tallrik och frappera med en klick av såsen över, servera allting tillsammans med potatisen och rotsakerna