Renfile vin recept

Renfilé till festmiddag

Renfilé till festmiddag

Reninnerfilé får sällskap av ragu på linser med jordärtskockor och bladspenat, sötpotatisemulsion, snabbpicklad schalottenlök och svarta vinbär, kryddstekt puffad quinoa och en svartvinbärsdoftanderödvinssky
Potatisterrin

Potatisterrin

Vi brukar servera ett vin med Syrah druvan till. Till kvällens Nyårssupé har jag föbrett en potatisterrin
Ren med palsternackskräm och pumpapuré

Ren med palsternackskräm och pumpapuré

Blåbärssås2 rödlökar 75 cl rött vin 5 kvistar timjan 2 dl blåbär 1 l kalvfond 2 msk mörk maizena 1 tsk salt svartpeppar (efter smak) ca 50 g smör
Intervju med Johan Nicklasson

Intervju med Johan Nicklasson

Till dig och din familj hade jag grillat min ”Paradrätt” Reversed renfile med rödvinssås med lingon och blåbär
Renfilén på annorlunda sätt...

Renfilén på annorlunda sätt...

Börja med att putsa och torka av renfilen, putset och hinnor du avlägsnat från filen lägger du i en kastrull med ½ liter vatten

Plankstek med renfilé

Rödvinssås med chipotle. Tillsätt rödvin, vatten, strösocker, kalvfond, vinäger, hel chipotle-chili och timjan
Långpannebröd och renfile i marinad

Långpannebröd och renfile i marinad

Jag laddar inför kvällens lyxmiddag när vi ska prova ett vin, vinnörd som jag ska bli. Längst ner ser ni också renfilen som ligger i marinad
Viltfilé med råriven potatiskaka och rödvinssås

Viltfilé med råriven potatiskaka och rödvinssås

Sås- Fräs hälften av löken i olja och häll i på fyra dl rödvin och buljongen. 4 dl rött vin. Dela steken i två stora bitar, pensla köttet med olja och låt dem sedan ligga framme så de blir rumstempererade
Laxtartar med råraka

Laxtartar med råraka

Till det drack vi vinernasvin Amarone. Igår kväll var jag hemma hos mina föräldrar. Mamma och jag lagade middag och jag stod för förrätten medans hon gjorde varmrätten
Med Yalumba på Pubologi

Med Yalumba på Pubologi

Då Yalumba Family Vineyards även representerar en handfull andra producenter väntades en kavalkad av intressanta viner