Tillsätt sedan cremefraiche, gräddmjölk, senap, fond och sojan. Renskav äter vi ofta här hemma, men med kantarellerna blev det verkligen det där lilla extra
Rör i créme fraiche, messmör, vatten samt soja och låt koka ihop några minuter. Idag gjorde jag en härlig gryta på renskav, kantareller och messmör, mycket god
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 13 port 14 port 15 port 16 port 17 port 18 port Tunnbröd 5 dl mjölk (3 %) 50 g smör 25 g Jäst (1/2 pkt) 1/2 tsk salt 1 msk Strösocker 2 1/2 dl Grahamsmjöl 7 dl Vetemjöl mjöl till utbakning Viltkebab 750 g Renskav salt och peppar kebabkrydda smör och olivolja Kebabsås 4 1/2 dl Gräddfil 3 msk Majonnäs 1 1/2 tsk Sambal oelek 4 1/2 msk Chilisås 3/4 tsk kebabkrydda 1/2 st Vitlöksklyfta (riven) Till servering Isbergsallad. Ingredienser, 4 port Kalorier 7 st Potatisar Sök 2 msk Smör Sök 500 g Renskav Sök 1 st Purjolök Sök 1 st Äpple Sök 2 st Morot Sök 200 g Kantareller Sök 3 dl Grädde Sök 2 dl Viltbuljong Sök Bladpersilja Sök Tranbär Sök. Ingredienser, 4 port Kalorier 400 g Kött Sök 1 st Lök Sök 10 st Potatisar Sök 500 g Svamp Sök 3 dl Matlagningsgrädde Sök 1 st Créme fraiche Sök
Min mormor serverade ofta renskav när jag var på besök. Renskav i gräddig sås med bacon. Vill du ha en smalare sås gör du som Aujulay och ersätter 3 dl vispgrädde med 1 dl cremefraiche och 2 dl vatten. 200 g svamp (skogschampinjoner eller kantareller). 1 dl cremefraiche
Stek renskaven, löken och kantarellerna i en stekpanna. Rör i crème fraiche Kantarell och Cognac. 400 g renskav. 200 g kantareller. 2 dl crème fraiche Kantarell och Cognac
240 g fryst renskav. 50 g kantareller. 4 msk lätt-crème fraiche. Rör ner soja, timjan, buljong, crème fraiche och gelé och låt puttra 3-4 minuter. Kantarellerna kan bytas mot annan svamp eller 2 dl torkad svamp, 5 g 2 portioner. 240 g fryst renskav. 50 g kantareller
eller renskav. Tillsätt sedan grädde, crème fraiche, kalvfond, salt och peppar. 400 gram älgskav eller renskav. 100 g kantareller. 1 dl crème fraiche. 100 g kantareller. 1 dl crème fraiche