4 Renskav 500 g renskav smör till stekning salt malen svartpeppar Kantareller 300 g kantareller 1 gul lök 2 msk smör salt malen svartpeppar Potatisrösti 8 mjöliga potatisar salt malen svartpeppar smör till stekning Rårörda lingon 4 dl lingon 1/2 dl strösocker Till garnering shisokrasse (japansk krasse) eller vanlig krasse (t ex vattenkrasse, smörgåskrasse eller solrosskott) daikon (japansk rättika) eller vanlig rättika timjan Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Stek renskavet i en stekpanna med smör och lägg i grytan allt eftersom det blir klart. Den här rätten gör jag gärna på hösten när den färska svampen finns att plocka Så här års får det bli en burk kantareller från butiken
Renskav är ett bra fettsnålt kött som passar bra ihop med kantareller och jordärtskocka. Stek köttet enligt förpackningen i lite olja, ställ åt sidan, Hacka lök och palsternacka stek glansigt i lite olja tillsammans med kantarellerna
Häromkvällen lagade jag i alla fall renskav med kantareller och hemmagjord lingonsylt. Renskav. Har du varken kantareller hemma eller känner för att lägg pengar på det så går det lika bra att skippa dem och istället ha i mer champinjoner, där jag i detta recept valde champinjoner på burk – av den enkla anledning att jag faktiskt tycker de är godare
Renskav är bland det bästa jag vet när det gäller lite lyxigare vardagsmat. Det går snabbt och är enkelt och har man kantareller i blir det som en symfoni från de norrländska skogarna
Renskav äter vi ofta här hemma, men med kantarellerna blev det verkligen det där lilla extra. Bryn renskaven i samma stekpanna, pudra över mjölet och rör runt
Du kan också slänga i svamp, lök eller andra valfria grönsaker i grytan, men för mest ”äkta” resultat så skulle jag snarare rekommendera att steka kantareller och övriga andra tillbehör vid sidan och serva separat, så oumphskavens smak inte störs för mycket
Kantarellerna stekte jag i en annan stekpanna, och blandade sedan med köttet. Nåja, hittade i Anna Halléns bok om LCHF mat en rätt med renskav och zuccinipasta som lät snabb och bra