För att få det lite juligt så glaserade jag revbenen med glögg (och lite annat, se nedan). Något som min kära Hustru kräver skall finnas på julbordet varje år (och på middagsbordet med jämna mellanrum) är tjocka revben
Julskinkor, kamben, tjocka revben, Lammbringa, Märgben, Grisfötter, Entrecote, Secreto Iberico och sist men inte minst ett helt vildsvin som ska finstyckas
Till varmrätt lagade jag kanelkryddade revben. Några av dessa bredde jag ädelostcreme på (gräddädel blandat med philadelphiaost) och ställde fram burkar med glöggkokta aprikoser och fikonmarmelad så fick gästerna ta själva om de så önskade
) Sillen är uppäten, revbenen och skinkan tog vi en repris av på juldagen fast då i helt annan tappning med guacamole, fräsch sallad och syrade morötter till, hur gott som helst
Janssons Frestelse, grillade revben, prinskorv, köttbullar, potatis. Det som drar ner betyget något för buffén är en torr rostbiff, en Janssons Frestelse som tyvärr var vattnig och överkokt samt några av de inkokta sillerna som hade gräddats/kokats för länge och förlorat konsistensen i fisken
Janssons Frestelse, grillade revben, prinskorv, köttbullar, potatis. Det som drar ner betyget något för buffén är en torr rostbiff, en Janssons Frestelse som tyvärr var vattnig och överkokt samt några av de inkokta sillerna som hade gräddats/kokats för länge och förlorat konsistensen i fisken
Koka upp glögg, portvin, kanel, nejlikor och socker till en glaze som smakas av med vinäger. Pensla revbenen rejält med glazen och grilla dem högt upp i ugnen i 225 grader tills de fått fin färg. 600 g revbensspjäll. 2 dl glögg
Dagens lista Bästa på julbordet Inkokt lax Hof Piratens Besk Köttbullar Stekt inlagd sill Senapssill Julskinka Revben Hemgjord senap Ris á la Malta Julgodis Julmust m
Branteviksillen och godaste räkröran från fiskbilen är inhandlad, griljering av julskinkan,revbenen kokar i buljong för att få ligga i en honungs glaze över natten, ägg kokta mm