Inte riktigt vad jag trodde, får jag väl ändå erkänna. En sås bör man göra till falafeln. Börjar bli tjatigt nu kanske, men mina elever lagade faktiskt falafel på hemkunskapen förra fredagen
Om jag ska vara helt ärlig så smakar den man köper på diverse falafelhak (åtmintone här i Malmö) riktigt gott och väldigt likt min hemmagjorda, men då ska den också vara nyfriterad, och det är inte ofta man får det när man köper det ute
Samtidigt visar Matbarometern, en undersökning genomförd av Nestlé i syfte att kartlägga hur svenskar äter, att tidsbrist och stress att laga näringsriktig mat medför att många upplever middagslagningen som en börda
Sedan gjorde jag en riktigt god ”tomatsalsa” som jag blanda ner bröd i. Servera allt samman med sallad, creme fraiche, någon stark sås och eventuellt något bröd
Dagen till ära bjuder jag på en riktig Malmöklassiker. För att locka kunderna till just sitt hak, slåss falafelmakarna om att erbjuda de godaste falafelbollarna, de fantasifullaste såserna (chilistark, mild yoghurt, sesam, vitlök, hummus, mango…), de krispigaste grönsakerna och det lägsta priset
Det är viktigt att koka bönorna riktigt mjuka, då är de snällast mot magen och smakar bäst. De passar utmärkt i grytor, soppor, sallader, falafel och till hummus