Vill Du salta läggen själv, så hittade jag ett recept på Eisbein på Engelska. Det är det Tyska namnet på rimmadfläsklägg och serveras oftast med Sauerkraut
Perfekt att lägga i allt i Crock-poten och sedan sköter maten sig själv. Lägg i grönsaker (om man inte vill ha löken med i rotmoset, lägg den överst, för att lätt kunna ta bort den) fläsklägg och kryddor i crock-poten
Köttbitarna kommer lossna av sig själva ifrån benen och fettet. Perfekt helgmat eftersom fläskläggen behöver koka i ett par timmar för att bli riktigt möra
Ska helst serveras med rimmat fläsk, fläsklägg eller rimmad oxbringa, lite buljong och iskall mjölk. Själv tycker jag det är godast om det är lite grövre konsistens på rotmoset
Strålande om vi får säga det själv. Det sköter ju sig själv när det står där på spisplattan och bubblar, kanske att man behöver röra om ibland men ingen ärtvakt behövs
ja detdär med rotmos och fläsklägg har väl aldrig varit min favorit mat precis, men idag lagade jag det själv för första gången, främst för att maamma ville ha det och även för att jag vill testa att laga det