Rimma oxbringa recept

Kokt rimmad oxbringa med pepparrotssås

Kokt rimmad oxbringa med pepparrotssås

Nej vet ni vad, nu är det dags för lite husmanskost av den gamla hederliga sorten här i köket, närmare bestämt oxbringa som rimmats och kokts för att serveras med kokta pantoffler och pipparrotssås
Rimmad oxbringa

Rimmad oxbringa

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 800 gram oxbringa 1 l vatten 1 dl salt 2 st lagerblad 5 st vitpepparkorn Lag 3 st gula lökar 3 st morötter 1 vatten Köp receptet
Rimmad oxbringa med pepparrotsfraiche

Rimmad oxbringa med pepparrotsfraiche

Lägg ner oxbringan och låt vattnet koka upp. Oxbringan ska inte stormkoka, bara sjuda. Låt oxbringan svalna i sitt spad över natten
Kokt rimmad oxbringa med rotmos

Kokt rimmad oxbringa med rotmos

Ta upp oxbringan och lägg att vila på ett fat ev. Skär upp oxbringan mot köttfibrerna i tunna skivor och lägg upp på fat
Rimmad oxbringa med asiatiska smaker

Rimmad oxbringa med asiatiska smaker

Gör så här Lägg oxbringan i en gryta och fyll på med vatten så det täcker. 700 g rimmadoxbringa. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 700 g rimmadoxbringa 150 g morötter ½ purjolök 1 röd chili 3 lagerblad Potatismos

Rimmad oxbringa med rotfruktsbuljong

800 g rimmadoxbringa 1 purjolök 1 tsk timjan eller några färska kvistar 2 lagerblad 10 vitpepparkorn cirka 500 g blandade rotfrukter, till exempel morötter, gulbetor, palsternacka, rotselleri, persiljerötter, kålrot 1 litet knippe bladpersilja eventuellt riven pepparrot 1. 800 g rimmadoxbringa