Per Morbergs julskinka3 kg julskinka (rimmad) 8 kryddpepparkorn 2-3 lagerblad. 1Grilljering till julskinka1 dl svensk senap (blandad med skånsk eller Colman'
Jag googlade efter recept och hamnade då hos min bloggkollega Ann-Sofi med bloggen Matsafari. Då köptes och kläddes granen och det samtidigt som julskinkan kokade
Låt julskinkan ligga i kallt vatten i en bunke i 2 timmar. 1 rimmad skinka med svålen kvar. Gör ett snitt genom halva löken, lägg timjan och lagerblad i snittet
Antingen kan man köpa rimmad skinka och koka den, eller steka den i ugn i flera timmar. Recept på mitt godaste tunnbröd hittar du och senapsrecept finns
Jag var där för att köpa en obehandlad julskinka för att rimma själv. Jag har fått många frågor och meddealnden och har förstått att många av er varit nyfikna på min julskinka
Här nere i södra Sverige är det vanligast med en rimmad och lättrökt julskinka medan man uppåt landet oftast hoppar över det där med röksmaken, vissa kokar sin på spisen medan andra bakar den i ugnen
Efter det fortsätter man enligt receptets beskrivning. 400 g stekt eller kokt kött t ex rostbiff, kokt rimmad oxbringa, julskinka. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 2 gula lökar 600 g potatis 2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv 400 g stekt eller kokt kött t ex rostbiff, kokt rimmad oxbringa, julskinka 1 msk rödvinsvinäger 1 tsk worcestersås 1 tsk salt ½ tsk grovmalen svartpeppar ½ dl hackad färsk persilja