Rimmad fläsklägg är en både god och billig del på grisen. Ugnsstekt rimmad Fläsklägg 1 nätad Fläsklägg på ½ kilo 2 msk finhackad Timjan Nymald Vitpeppar 2 Morötter 1 gul Lök 2 msk Smör Ta bort nätet från läggen och skär ett rutmönster i svålen
Tina räkorna, om de är frysta. Skala dem och förvara i kylen. Skär torskryggen i fyra bitar. Blanda rimmlagen i en bunke och rör runt så saltet och sockret löser upp sig i vattnet
Igår kom Marco hem med en bit rimmat fläsk och 1/2 rödkålshuvud. Inte så värst otippat skulle väl jag säga då rödkål är Marcos bästa grönsak och sidfläsk (pancetta) är bra att ha till allt, man ska alltid ha en bit i frysen enligt Marco
Den här smarriga rätten lagade vi till i helgen och den blev så himla god. Ni måste prova. Att rimma torsken gör att den blir fastare och även får en godare smak
På spisen stod den rimmade bogen och puttrade i sitt spad och lugn samt i kylen kunde man ana den fruktade men ack så goda pepparrotscremen som hade sina kusiner äpple och dill medblandat