Rimmad fläsklägg är en både god och billig del på grisen. Det var första gången jag lagat till en fläsklägg i ugn, resultatet blev väldigt mört och gott
Fläsklägg är ett väldigt bra exempel på god, näringsrik Svensk Husmanskost. Det är det Tyska namnet på rimmad fläsklägg och serveras oftast med Sauerkraut
4 ca 2 1/2 kg rimmatfläsklägg med ben 20 kryddpepparkorn 4 lagerblad Rotmos 4 morötter 1 stor kålrot 600 g potatis kokspad från fläskläggen 1 1/2 msk sirap salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kokt rimmatfläsklägg – saftigt mört och helt underbart smakrikt långkokt fläskkött som tillsammans med rotmos är typisk svensk husmanskost när den är som bäst
Skölj fläskläggen. )Kokt fläsklägg1 kg rimmad fläsklägg (utan ben - men köp helst med ben och lägg på lite på vikten - du får godare buljong då)2 morötter1 gul lök1 lagerblad5 kryddpepparkorn5 vitpepparkornSkala morötter och lök och dela i mindre bitar. Mittimaten med Jojje 1 kg rimmad fläsklägg
4 Fläsklägg 1 gul lök 1/2 morot ca 1200 g benfri rimmad fläsklägg 6 kryddpepparkorn 1 lagerblad Rotmos 350 g morötter 150 g kålrot 250 g potatis 3 dl buljong från fläskläggen salt Buljong till servering 3 dl buljong från fläskläggen 2 msk grov skånsk senap 40 g smör 1 dl hackad kruspersilja Till servering grovkornig senap Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen