Jag hade köpt en riktigtliten, nätad fläsklägg, men de hela medben är godare. Det var första gången jag lagat till en fläskläggiugn, resultatet blev väldigt mört och gott
Jag har under några dagars tid nu varit sugen på rimmatfläsklägg, en klassiker som alltid suverän. ta loss köttet från benet och fördela det på tallrikarna
Kontrollera att alla bitar är färdigkokta, och häll av buljongen (antingen sparar du den ELLER så rekommenderar jag att du istället använder spadet från fläskläggen att spä moset med)
Ska koka en fläskläggmedben senare i veckan, så får jag mer materialtill kommande soppor. Visst kan det vara alldeles fantastiskt gott med en lyxigmiddagibland, men det som håller i längden är vanlig vardagsmat
Be att få läggen medbenen knäckta/uppsågade om du handlar i en manuell köttdisk. Efter mer än två timmarugnen får du ett smältande mört kött, som nästan faller av benen
Och, ja, det är litepyssligtmedbenen. Inmed köttet iugnenigeni två timmartill. (Spara den, lägg iniugnen på plåt samtidigt som läggarna så blir det knapriga, goda chips
Klä en brödform medplastfolie och lägg köttet som du plockar loss från benet där i. När benet är klart lyft ur det ur buljongen, som silas och kyls ner